8 Kasım 2015 Pazar
Çaydanlığın dışını temizlemek için
Çaydanlığınızı genelde ocağın üstünde tutuyorsanız, yanda pişirilen yemekten sıçrayan sular, kızartma tavasından zıplayan yağlar hep bu zavallı çaydanlığımızın dış yüzeyine yapışıyor ve normal kirlenme hızına hız katıyor,
Önceden farklı yağ çözücü ürünler denerdim, muhtemelen işe yarayanlar da vardır ancak ben muhteşem bir çözüm buldum hem de sağlıklı ve doğal,
neredeyse çaydanlığımı atma noktasına gelmiştim ki bu yöntemle pırıl pırıl eskisinden güzel çaydanlığıma kavuştum, hiç uğraşmadan yeni kadar güzel oldu,
Tarifi veriyorum :)
Bir su bardağı sirkeye ( herhangi bir sirke elma,üzüm.. )
Bir yemek kaşığı tuz atıyoruz (bildiğimiz sofra tuzu)
Bunu bir gece bekletiyoruz yani 10-12 saat kadar, bu sürede tuz sirkenin içinde çözünüyor ve süper bir temizleyici sıvı elde ediyoruz.
Çaydanlığımızı elimize alıp yeşil kısımlı bir süngerin yeşil kısmına döküyoruz, sünger sulu sulu oluyor yoğun bir krem kıvamında temizleyici olmadığından, bununla bir güzel ova ova temizliyoruz, öyle fazla ovmamız da gerekmiyor, ilk alındığı günkü kadar tertemiz yepyeni oluyor.
Bir diğer çaydanlığı temiz tutma yöntemi de çay demlerken bir yanda kızartma yapmamak ve yemek pişerken çaydanlığı ocağın üstünde tutmamak yani kullanmadığımızda kenarda durması daha temiz kalmasını sağlıyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder