8 Kasım 2015 Pazar
Soğandan gözün yaşarmaması için
Öncelikle soğanın iki başını kesip kabuğunu çıkarın,
sonra soğanı önce bir baştan bir başa olmak üzere 4 eşit parçaya ayrılacak şekilde 2 bıçak darbesi ile kesiyoruz.
soğanların kesilen yüzleri yukarı gelecek şekilde bırakın
yaklaşık 1-2 dakika sonra tekrar soğanların yanına gelip artık istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
Buradaki konu soğanı ilk kestiğimizde ortaya çıkan asite maruz kalmamaktır.
Soğanı kestiğimizde soğan hücreleri içinde yer alan enzimler serbest kalıyor ve bir çeşit gaza dönüşüyor.
Bu ilk çıkan gazı karşılamadığımızda sorun kalmıyor.
Ayrıca elimiz soğan koktuysa domatesin kabuklarının iç kısımlarını ellerimize sürerek bu kokusunu yok edebiliriz, aynı şey sarmısak kokusu için de geçerli..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder