8 Kasım 2015 Pazar
Yumurtaların kabuklarının kolay soyulması için
Yumurtaları pişirdiğimiz tencereye koyduktan sonra suya tuz ekliyoruz ancak ne zaman? Yumurtaların suyu tam kaynamaya başladığı anda, su kendini toparlayıp kaynamaya geçerken tuz döküyoruz yaklaşık yarım çay kaşığı kadar tuzu serpip yumurtaları çeviriyoruz yani tencerede yerlerini de arada değiştiriyoruz,
Böylece kabukları sertleşiyor ve çok daha hızlı soyuluyor, ben hemen tencereyi lavaboya koyup üzerine çeşme suyu ile suyunu değiştiriyorum akan çeşmenin altında tencerenin içinde soyuyorum, kabuklar tencerenin içinde kalıyor,
Bir de önemli not sıklıkla yumurta haşlıyorsanız aynı tencereyi kullanmakta fayda var, emaye tencere de olabilir daha hızlı ısınıyor daha hızlı kaynatır, ama tencerenin suda kalan iç kısımları yumurtanın kabuğundan çıkan kalsiyum ile zamanla bembeyaz oluyor kireçli bir tabaka oluşturuyor, çaydanlığın alt kısmı gibi içi tortu kaplıyor aynı tencereyı kullanırsak ara sırdiğer a telle ovup çıkarmamız daha kolay oluyor ve diğer tencereler daha temiz kalıyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder